Välj Skola

Våra framtidsförmågor

Under dina studieår på Kunskapsskolan utvecklar du kontinuerligt sex olika framtidsförmågor.

En oförutsägbar framtid kräver mer än ämneskunskaper

Film om Kunskapsskolans framtidsförmågor

Världen förändras i allt snabbare takt. Det betyder att förutsättningarna för hur du ska studera och arbeta hela tiden ändras.

Förutom gedigna ämneskunskaper tror vi att du behöver utveckla sex framtidsförmågor för att tryggt kunna forma din framtid och förverkliga dina drömmar.

Varje dag kommer vi hjälpa dig att träna och utveckla de förmågorna i din vanliga undervisning.

Du kommer att bli bra på att veta hur du lär dig saker, att samarbeta, vara handlingskraftig och innovativ. Du kommer att agera globalt och leva digitalt och på ett naturligt sätt vara med driva och utvecklingen framåt.

Lär dig mer om våra framtidsförmågor:

Vi höjer den pedagogiska kvaliteten

På Kunskapsskolan får rektorerna mer utrymme att ägna sig åt pedagogiska frågor därför att administrationen till stor del är samordnad. Rektorerna hos oss behöver inte uppfinna hjulet själva varje gång. Vi vill hellre att de lägger kraften på att höja den pedagogiska kvaliteten och hålla nära kontakt med elever och föräldrar.

Stina Myringer-Karlsson, Pedagogik- och utvecklingschef

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.