MENY
Välj Skola

Lära att lära

Förmågan lära att lära

Lära att lära innebär att genom reflektion få en förståelse för hur man själv lär sig bäst.

Se filmen om lära att lära:

Reflektion – självkännedom – strategi

För att stå trygg och forma din framtid i en värld där ny teknik och nya yrken ständigt utvecklas behöver du bli duktig på att lära dig nya saker och på att lära om. 

När du provar olika metoder och utvärderar dina resultat blir det tydligt vilket eller vilka studiesätt som fungerar.

Tillsammans med din lärare omprövar och utvecklar du dina strategier för hur ska studera framgångsrikt under hela din utbildning.

Pimai

”För att lära att lära kan man till exempel se hur andra gör och lära sig av deras strategier. Sedan övar man mycket tills man blir bra på det.”

Mer tid för eleverna

Kunskapsskolans lärare är ute bland eleverna i större utsträckning än lärarna i den traditionella skolan, 27,5 timmar per vecka mot 20 timmar som är vanligt i den kommunala skolan. Det möjliggörs av att våra bästa lärare också arbetar med att utveckla lektioner och kursmaterial som sedan används på alla våra skolor.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.