MENY
Välj Skola

Samarbeta

Förmågan samarbeta

Att samarbeta innebär att genom kommunikation, interaktion och ansvar både kunna arbeta i eller leda en grupp mot gemensamma mål.

Se filmen om att samarbeta:

Kommunikation – grupparbete – ledning

I ett samarbete utvecklas du genom att ta del av saker som du inte kan och att dela med dig av saker som du själv behärskar.

Arbetar du ofta i grupp får du genom reflektion över hur samarbetet fungerar en förståelse för hur olika kompetenser kompletterar varandra och leder arbetet framåt.

Du testar olika roller, lär dig hur grupper kan skilja sig åt, för att på så sätt kunna samarbeta i en framtid med ökad förändringstakt och komplexitet.

Sebastian

”Att samarbeta innebär bland annat att vara schyssta mot varandra och låta alla i gruppen ta del och bestämma. Jag tycker det är mycket roligare att arbeta i grupp än individuellt.”

Mer tid för eleverna

Kunskapsskolans lärare är ute bland eleverna i större utsträckning än lärarna i den traditionella skolan, 27,5 timmar per vecka mot 20 timmar som är vanligt i den kommunala skolan. Det möjliggörs av att våra bästa lärare också arbetar med att utveckla lektioner och kursmaterial som sedan används på alla våra skolor.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.