MENY
Välj Skola

Vara innovativ

Förmågan vara innovativ

För oss betyder det att tänka i nya banor och vara kreativ, för att på så sätt kunna lösa problem genom ett nyfiket och ifrågasättande förhållningssätt.

Se filmen om att vara innovativ:

Nyfikenhet – kreativitet – problemlösning

När världen förändras och nya behov föds blir nyfikenhet och nytänkande viktiga byggstenar för att lösa problem kreativt.

När du kan ifrågasätta gamla tankemönster och vända på perspektiven kommer du att öppna upp för oväntade och konstruktiva idéer att ta dig an framtiden på.

Nils

”Att vara innovativ för mig är att kunna tänka utanför "lådan" och utmana sig själv med nya saker hela tiden.”

Mer tid för eleverna

Kunskapsskolans lärare är ute bland eleverna i större utsträckning än lärarna i den traditionella skolan, 27,5 timmar per vecka mot 20 timmar som är vanligt i den kommunala skolan. Det möjliggörs av att våra bästa lärare också arbetar med att utveckla lektioner och kursmaterial som sedan används på alla våra skolor.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.