Välj Skola
Hem | Nyheter | De för fram elevernas röster

De för fram elevernas röster

Ellinor är elevrådsordförande.

På Kunskapsskolan i Lund är det dags för elevråd. Uppslutningen är hög och det senaste läsåret har man drivit igenom många idéer.

En elev från varje basgrupp finns representerade i arenan när elevrådet samlas. Ellinor, som är ordförande och går i årskurs 9, börjar med ett upprop för att se om någon saknas.

Dagen innan det är dags för elevråd sätter sig Ellinor med Hannah Persson. Hanna är SO-lärare på Kunskapsskolan Lund och den person som finns med lite i bakgrunden under mötena.

– När jag och Hanna träffas skriver vi dagordningen och går igenom alla punkter vi ska ta upp under mötet.

Representanterna från varje basgrupp får skicka in mejl till ordföranden med önskemål och tankar om förbättringar på skolan. Elevrådet har drivit igenom en del saker den senaste tiden. Allt från halloweentävling i höstas till elevskyddsombud och ett matråd.

– I matrådet sitter 20 olika elever från olika årskurser. De träffas två gånger per termin tillsammans med vår matdistributör och diskuterar menyer och variation.

När elevrådet är över träffar Ellinor skolans rektor Charlotte eller koordinator Malin för att föra önskemålen vidare.

– Det är viktigt med elevdemokrati och att det förs en dialog mellan elever och lärare även om till exempel arbetsmiljön, säger Ellinor.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.