Välj Skola
Hem | Nyheter | En inblick i den amerikanska skolkulturen

En inblick i den amerikanska skolkulturen

En av Kunskapsskolan Tumbas lärare deltar i Teacher Exchange Program. Här berättar han kort om sin resa.

Jag hade nöjet att i början av november besöka Great Oaks i Wilmington, Delaware.(Jag besökte även NY-skolan under en förmiddag). Kunskapsskolan har ett nära samarbete med fyra skolor på amerikanska östkusten som alla ingår i KED-program. Resan var en del av Teacher Exchange Program. Det var en fantastisk resa och det var jättespännande att få lite inblick i det amerikanska skolsystemet och studera den specifika skolkulturen.

Skolan ligger ett utsatt område med hög kriminalitet och där 20% av befolkningen anses ligga under fattigdomsgränsen, ett område med många barn med stora utmaningar således. Arbetet med de eleverna var huvudsyftet med mitt besök.

Jag är väldigt tacksam för att jag fick göra det här - det har varit en ovärderlig erfarenhet för mig! J​ag hoppas även i fortsättningen​ att kunna​ fungera som en kontakt och utveckla samarbetet med våra amerikanska kolleger.

/Peter Bankel, lärare Kunskapsskolan Tumba.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.