Välj Skola
Hem | Nyheter | Fler meriterade lärare

Fler meriterade lärare

I slutet av januari fick ytterligare tre av Kunskapsskolans lärare ta emot sina meriteringsbevis för särskild yrkesskicklighet.

Christina Söderqvist Rasmusson från Lund, Malin Sandbecker från Borås och Anders Augustsson från Göteborg har gått igenom Meriteringsprogrammet Arete. Meriteringsprogrammet, som sträcker sig över sex månader, ger lärare en möjlighet att dokumentera och synliggöra sin yrkesskicklighet och få den bedömd i ett meriteringssystem grundat i relevant forskning. För Kunskapsskolan som huvudman, är meriteringsprogrammet ett sätt att lyfta särskilt skickliga lärare.

Meriteringsbevisen delades ut vid en högtidlig ceremoni av Thomas Persson, generaldirektör för myndigheten för yrkeshögskolan, tidigare skoldirektör och en av personerna som varit delaktig i framtagningen av Arete Meriterings 7 yrkesaspekter för lärarskicklighet.

Hittills har totalt drygt 300 lärare deltagit i Meriteringsprogrammet Arete i Sverige och närmare 1000 lärare från ett 25-tal huvudmän har gått Arete Meriterings kortare 6-veckors Förstelärarmeriteringsprogram.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.