MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Forskningssamarbete

Forskningssamarbete

Stockholms stad, AcadeMedia, Helsingborgs stad, Nacka kommun och Kunskapsskolan inleder partnersamarbete med det oberoende skolforskningsinstitutet Ifous.

Partnersamarbetet ska fokusera på praktiknära forskning och utvecklingsarbete inom sådana områden som innebär stora utmaningar för den svenska skolan. Partnergruppen har identifierat fyra centrala utvecklingsområden som ska prioriteras i FoU-arbetet; Ständiga förbättringar av undervisningen, Ökad likvärdighet, Stärkt styrning och stöd samt Utbildning för framtida behov. Det här är områden som innebär särskilt stora utmaningar för skolan och där många lärare och skolledare har behov av ökad kunskap och stöd.

- Det behövs mer verksamhetsnära forskning inom skolan idag och därför har vi valt att gå in i det här samarbetet. Tillsammans har vi fem huvudmän tillgång till ett brett forskningsunderlag för att kunna få många nya insikter och idéer för hur vi lyfter svensk skola ytterligare, säger Fredrik Lindgren, VD Kunskapsskolan.

De fem skolhuvudmännen representerar tillsammans ca 1 500 skolor, 300 000 elever och 30 000 lärare.

Läs mer om Ifous och partnersamarbetet.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.