Välj Skola
Hem | Nyheter | Full fart på Kunskapsklubben

Full fart på Kunskapsklubben

Klockan två på eftermiddagen är det mellis på Kunskapsskolan i Uppsala. Kort därefter börjar Kunskapsklubben som håller på fram till halv fem. Här är en eftermiddag full av aktivitet och plättar.

Full aktivitet på klubben.

Mirja Wangberg, som i grunden är lärare i hemkunskap och bild, ansvarar för mellanmålet och klubben. Kön till mellanmålet har hunnit ringla sig lång innan Mirja fått fram allt bröd, yoghurt och pålägg.

På Kunskapsklubben ska de den här dagen laga plättar med äpple i. Mirja går runt till alla par och hjälper till. Ett par ägg hamnar på golvet och en stekpanna byts ut.

"Jättebra på att laga mat"
Vid ett av köken i hemkunskapssalen står Smilla och Maria i årskurs 4.

– Jag är jättebra på att laga mat, men det här ser än så länge ut som mixad bebismat, säger Maria och tittar ner i bunken med smet.

Den första plätten faller sönder i stekpannan och de är noga med att inga foton tas. Efter en provsmakning är de däremot mycket nöjdare.

– Den var jättegod! Säger de samstämmigt och nästa plätt vänds ner i stekpannan.

Kön till mellanmålet.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.