MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | “Här har jag lärt mig att planera och prioritera”

“Här har jag lärt mig att planera och prioritera”

Erik går i årskurs 9 på Kunskapsskolan Nyköping och delar sin tid mellan ishockeyrinken och skolan. Här berättar han om sin upplevelse av Kunskapsskolan.

Varje år har Kunskapsskolan Nyköping ett glasskalas för alla som är nyfikna på skolan. Det var efter ett sådant kalas som Erik bestämde sig för att det var på Kunskapsskolan han skulle gå.
– Det var Kunskapsskolans arbetssätt som jag gillade och hur man får hjälp att lära sig att planera och prioritera. Jag tycker att pedagogiken gynnar hur vi elever kan utvecklas. Vi har möjlighet att göra det i vår egen takt och jag tycker att jag därför lär mig mer i olika ämnen.

På fritiden spelar Erik mycket ishockey och är lagkapten i sitt lag.
– Ibland är det svårt att få ihop både fritid och skola men jag tycker ändå att jag lyckas för det mesta. Det gäller bara att planera i god tid och det har jag lärt mig här på Kunskapsskolan. Loggboken är jätteviktig för min planering, allt finns i den.

– Att vara handlingskraftig och arbeta digitalt är de förmågor jag utvecklat mest sedan jag började här på Kunskapsskolan. Jag har lärt mig att ta ansvar och ordna upp saker. Att agera och visa handlingskraft har jag självklart stor nytta av även som lagkapten i ishockeyn. Vi jobbar för varandra och för lagets bästa. Om jag gör mitt bästa ser mina lagkamrater det och blir peppade. Vi peppar varandra.

Läs mer om Kunskapsskolans pedagogiska modell här

Läs mer om Kunskapsskolans framtidsförmågor här

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.