Välj Skola
Hem | Nyheter | Hon tog silver i junior-VM i taekwondo

Hon tog silver i junior-VM i taekwondo

Kunskapsskoleeleven Rim Bayaa tog silver i junior-VM i taekwondo som gick av stapeln i Kanada. Här berättar hon om vägen dit.

Mellan den 16 och 20 november samlades över 800 deltagare från fler än 100 länder i Kanada. Då avgörs junior-VM i taekwondo. En av deltagarna är 15-åriga Rim Bayaa som till vardags går på Kunskapsskolan i Helsingborg.

– Jag började träna taekwondo 2011 när jag flyttade till Helsingborg. Då var jag 10 år gammal. Innan jag fastnade för taekwondo gick jag på judo och karate, men det var inte lika kul. Pappa och mamma har alltid stöttat mig till 100 procent i mina val.

Just nu tränar Rim Bayaa tre till fyra gånger i veckan.
– Det går bra att kombinera skolarbetet med min träning. Ibland kan jag ha mycket i skolan och då hoppar jag över ett pass och kör lite egen träning hemma istället.

Junior-VM i taekwondo ägde rum i Burnaby i Kanada och Rim Bayaa åkte dit tillsammans med Sveriges juniorlandslag. Junior-VM är dock långt ifrån den första stora tävlingen hon deltagit i. Hon har tre SM-guld från 2013, 2015 och 2016. I januari i år tog hon även guld när Nordiska mästerskapen avgjordes i Danmark.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.