Välj Skola
Hem | Nyheter | Kunskapselever tog brons i Vi i femman

Kunskapselever tog brons i Vi i femman

Isabella och Elliot från Kunskapsskolan Västerås. Foto: SVT

Av 70 000 elever tog sig Isabella och Elliot från Kunskapsskolan Västerås till finalen i Vi i 5:an och kammade hem tredjeplatsen.

Stort grattis till tredjeplatsen i Vi i 5:an 2017! Isabella och Elliot, från basgrupp 5:1 på Kunskapsskolan Västerås, hur känns det att ha kommit 3:a i Vi i 5:an?
– Det känns väldigt coolt att vara tredje bästa klassen i Sverige, säger Elliot.

– Ja det är häftigt, jag trodde inte att vi skulle ta oss så långt. Vi i 5:an var större än vad jag trodde, så många som söker in och tävlar, av dem är de få som går vidare. Att vi är en av dem känns häftigt, säger Isabella!

Vad var det som gjorde att ni kom till finalen tror ni?
– Jag tror att vi kom så långt för att vi samarbetade och att klassen stöttade oss, säger Isabella.

– Vi hade väl en bra strategi, annars vet jag inte, säger Elliot.

Hur hade ni tränat?
– Jag hade tränat via “Vi i 5:an spelen” på nätet och tittat på frågesporter, berättar Isabella.

– Jag såg mest på nyheterna och försökte vara uppdaterad, säger Elliot.

Vad var roligast med att vara med och tävla?
– Allting! Det var en kul sak att vara med om, vi hade sett på Vi i 5:an innan. Vi lärde oss mycket nytt och vi fick också mycket stöd av klassen, tycker Isabella.

– Det jag tyckte var roligast var att vinna deltävlingarna! Det kändes roligast, sen det som hände efteråt när vi firade, tycker Elliot.

Har ni några tips till kommande 5:or som kanske kommer med i Vi i 5:an?
– Gör ert bästa och ha roligt, glöm inte bort att samarbeta!

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.