MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Kunskapsskolan blir helägt av Peje Emilsson med familj

Kunskapsskolan blir helägt av Peje Emilsson med familj

Idag blev det klart att Peje Emilsson med familj förvärvar Investors - genom Patricia Industries - 38% ägande i Kunskapsskolan Education. Peje grundade Kunskapsskolan 1999 och har tillsammans med sin familj varit majoritetsägare sedan dess.

- Vi har haft ett utmärkt samarbete med Investor sedan de kom in som ägare 2002. Vi har haft samma ambition att med personligt utformad utbildning och innovativa metoder tillhandahålla utbildning av högsta kvalitet, säger Peje Emilsson. När Patricia Industries nu tagit det strategiska beslutet att portföljen av onoterade innehav ska fokusera på helägda bolag känns det naturligt att vi som majoritetsägare förvärvar deras minoritetspost.

- Det är mycket inspirerande att vår familj nu får möjlighet att ta ett ännu större ansvar för Kunskapsskolan som blir det största familjeägda friskoleföretaget i Sverige. Jag och mina bröder Calle och Johan Emilsson ser fram emot att tillsammans med alla våra duktiga och engagerande medarbetare fortsätta utveckla verksamheten. Vårt arbetssätt i kombination med vårt globala nätverk ger oss en unik möjlighet att ge våra elever de bästa möjliga förutsättningarna att ta sig an morgondagens utmaningar, säger Cecilia Carnefeldt, koncernchef Kunskapsskolan Education.

Förvärvet innebär att familjen Emilssons bolag Magnora från och med den 15 september äger 98.5%av aktierna i Kunskapsskolan Education Sweden AB.

Kontakta gärna Cecilia på cecilia.carnefeldt@kunskapsskolan.com om du har frågor.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.