MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Kunskaps­skolan fick mig att omvärdera allt

Kunskaps­skolan fick mig att omvärdera allt

Om man ska ge sig på erfarenheterna man gjort efter snart ett skolår på Kunskaps­skolan...

så är det - tro det eller ej - bara positivt. I begynnelsen handlade den stora kritiken mot skolan om att det inte är en skola för alla. Nu har skolformen med all säkerhet förädlats till en skolform som jag nästan skulle våga påstå är mer skola för alla än de kommunala skolor jag jobbat på (typ 8 stycken).

Att avvisa Kunskapsskolan som "inte en skola för alla" är absurt. Säg den kommunala skola som inte misslyckas med någon elev.

Det som jag gillar med Kunskapsskolan och som jag önskar den kommunala skolan skulle våga inspireras av, är det faktum att "eleven i centrum" inte är en fin slogan och ett tomt mantra - det är det mest centrala i hela verksamheten.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.