MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Kunskapsskolan på Framtidens lärande

Kunskapsskolan på Framtidens lärande

När Kunskapsskolan nyligen deltog på konferensen Framtidens lärande fanns en rad olika personer med och föreläste om Kunskapsskolans pedagogik och utvecklingsarbete.

På Framtidens lärande samlas bland annat skolhuvudmän, forskare och myndigheter för att dela med sig av beprövad erfarenhet inom skolan. Under två dagar behandlas allt från nationell strategi och internationell forskning.

En av de som hade inspirationsföreläsning var Petter Enlund, projekt- och utvecklingsledare på Kunskapsskolan. Han presenterade hur Kunskapsskolans förstelärare arbetar och har en viktig roll i den pedagogiska utvecklingen.

Petter Enlund, projekt- och utvecklingsledare.

Fredrik Lindgren, VD för Kunskapsskolan i Sverige, medverkade i ett seminarium om Kunskapsskolans strategi och tankar kring tid, rum och processer för lärande. Han visade även delar av filmen ”Rum att minnas i”, en film om tankarna bakom våra skollokaler. Se filmen nedan!

Fredrik Lindgren, VD för Kunskapsskolan i Sverige visar filmen "Rum att minnas i".

Anton och Minou från årskurs 9 på Kunskapsskolan i Tyresö berättade för en rad nyfikna besökare hur det är att arbeta mot personliga mål och att ha personliga handledningssamtal med sin lärare varje vecka. Se filmen nedan där de berättar om vad de tycker om just detta.

Anton och Minou från Kunskapsskolan Tyresö.

Förutom ämneskunskaper utvecklar eleverna även förmågor som de kommer att ha stor nytta av i framtiden. Roger Thuring arbetar som Talent manager på Kunskapsskolan. På Framtidens lärande presenterade han arbetet bakom den metod som Kunskapsskolan utvecklat för att systematiskt stötta elevernas utveckling i de sex olika förmågor som är Kunskapsskolans fokus, något som lockade många åhörare.

Roger Thuring, Talent Manager

Kunskapsskolans biträdande grundskolechef Christian Wetell drog en kort version om hur Kunskapsskolans kvalitetsarbete säkerställs genom en systematisk och transparent kvalitetsprocess.

Christian Wetell, biträdande grundskolechef.

Kunskapsskolan var dessutom en av nio huvudmän som var nominerad till Guldtrappan 2017 , ett pris som tilldelas skolhuvudmän som ligger i framkant inom digital skolutveckling. Det blev ingen guldvinst den här gången, men däremot en hedersutmärkelse som delades ut av infrastrukturminister Mikael Damberg.

– Jag är mycket stolt över den utveckling Kunskapsskolan har gjort de senaste fyra åren inom detta område. Vi har kommit långt, säger Fredrik Lindgren.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.