MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Kunskapsskolans elever i exklusivt möte med politiker och näringsliv

Kunskapsskolans elever i exklusivt möte med politiker och näringsliv

Eleverna Agnes och Judith tillsammans med Birgitta Ohlsson och läraren Emina Sikiric.

Två elever och en lärare från Kunskapsskolan Jönköping har deltagit i ett exklusivt samtal mellan framgångsrika kvinnor om entreprenörskap, småföretagande och integration.

Nyligen hade Jönköpings kommun en EU-dag dit bland andra liberalernas riksdagsledamot Birgitta Ohlsson var inbjuden att debattera kring EU-samarbetet och om EU:s framtid. Efter debatten sammanstrålade hon med lärare och elever från Kunskapsskolan Jönköping och flertalet kvinnliga entreprenörer från kommunen.

– Syftet med mötet var att diskutera med andra starka kvinnliga förebilder om entreprenörskap, småföretagande och integration, berättar Emina Sikiric, lärare Kunskapsskolan Jönköping och fortsätter:

– Under mötet diskuterade vi bland annat om hur man kan arbeta för att hjälpa kvinnor i utvecklingsländer, om egenföretagande, om de hinder som kvinnor möter i yrkeslivet, om Kunskapsskolans pedagogik och arbetssätt och Birgitta Ohlssons bok "Duktiga flickors revansch". Vi pratade även om vikten att omge sig med människor som stöttar och peppar, så man kan nå sin fulla potential inom både yrkeslivet och inom det akademiska livet.

Agnes går i årskurs 9 på Kunskapsskolan Jönköping och var en av de elever som deltog i mötet.

– Att få träffa denna grupp av kvinnor var ytterst inspirerande för mig som ung. Jag hade några månader tidigare fått läsa Birgitta Ohlssons bok som en del av en skoluppgift och att faktiskt få träffa och interagera med författaren bakom boken var otroligt roligt. Under mötet deltog också en kvinna vid namn Sainabou Jeng Daffeh, som just nu håller på med att starta sitt eget underklädesföretag. Utöver detta jobbar hon med att stärka kvinnor i sitt hemland Gambia genom utbildning och entreprenörskap. Sainabou tillförde det intersektionella och internationella perspektiv som feminismen idag och i framtiden behöver och är en stor inspiration för mig, säger hon.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.