Välj Skola
Hem | Nyheter | Kunskapsskolans utbildningskoncept efterfrågas inom näringslivet

Kunskapsskolans utbildningskoncept efterfrågas inom näringslivet

Allt började med att företag fick upp ögonen för Kunskapsskolans pedgogiska modell med fokus på individen och skräddarsydd utbildning. Kunskapsskolans vice vd Mikaela Valtersson berättar här om den nystartade utbildningsverksamheten SkillEd.

Hej Mikaela Valtersson, berätta om SkillEd och hur allt började!

– SkillEd driver utbildningar för vuxna, främst med fokus på företagsutbildningar och kompetensutveckling. Vi arbetar med att skräddarsy utbildningar i nära partnerskap med våra beställare. Det började med att Kunskapsskolan fick förfrågningar från företag vi samarbetat med på gymnasiet, om vi även kunde utbilda vuxna. Det var starten och efter det har vår verksamhet inriktad på utbildningar för vuxna och företag växt fram.

Ni använder er av delar av Kunskapsskolans pedagogiska modell även när ni gör företagsutbildning, berätta:

– Vi tar med oss grundtanken från Kunskapsskolan med att individanpassa utbildningar och arbeta med att sätta tydliga mål. Vi följer varje deltagare under utbildningen och coachar dem så att de når de resultat de vill. Vi är vana i Kunskapsskolan att skräddarsy för elever, nu tar vi det ett steg till och skräddarsyr även för företag.

Vad är på gång i SkillEd?

– Vi har många spännande saker på gång. Ett exempel är utbildningar riktade till nyanlända där vi hittat unika sätt för att snabbare få människor i jobb. Det gör vi bland annat tillsammans med NCC. Vi arbetar också med utbildningar inom samtal och ledarskap. Just nu är det mycket efterfrågan på utbildningar inom feedback och coachande förhållningssätt.

Är du nyfiken på att veta mer? Här kan du följa SkillEds arbete:

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.