MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Lära av framgångsrika skolor

Lära av framgångsrika skolor

2016-03-15 - Tydligare styrdokument, fler vägar till läraryrket och bättre möjligheter till kompetensutveckling. Det är några av förslagen till åtgärder som skulle kunna höja kvaliteten i den svenska skolan som Huvudmännens expertråd för skolutveckling har tagit fram i en rapport som riktar sig till alla som är engagerade i svensk skola.

– Det går att förbättra skolan utan stora reformer, till exempel genom att lära av andra och av vad forskningen säger fungerar. Och det är just erfarenheter av genomförd skolutveckling som har varit expertrådets fokus. Nu hoppas jag att många förskolor och skolor ska bli inspirerade av exemplen och anta utmaningen att höja kvaliteten och resultaten, säger Mikaela Valtersson, vice VD i Kunskapsskolan och ordförande för Friskolornas riksförbund.

Läs mer om Expertrådets slutsatser i en debattartikel i Dagens Samhälle >>.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.