Välj Skola
Hem | Nyheter | Lekfullt samarbete över årskurserna

Lekfullt samarbete över årskurserna

En halvdag varje termin bryter man det vanliga skolarbetet för samarbetsövningar. En solig dag i maj var det dags på Kunskapsskolan i Uppsala.

I år är det Kristoffer Nord som arbetar som kurator på skolan som organiserat dagen. Hans lärarkollega Veronica kommer in på kontoret, skojar och tar tag i en påse med arbetsmaterial.

– Det märks att det är kille som styrt upp det här. Vem skulle annars välja påsar utan handtag? Du vet jag är helt fördomsfri men snacket går ju i lärarrummet, skrattar hon

En bra start
Med på samarbetsdagen är hela skolan från årskurs 4 till 9.
– Vi brukar egentligen ha en samarbetsdagen i början av varje termin. Det är ofta en bra start för att blanda upp och umgås över årskurserna. I år blev det lite annorlunda, berättar Kristoffer.

Bryter mönster
Den här dagen är det strålande väder. Eleverna, som delats in i grupper, får bege sig av till grönområden över hela Uppsala. På varje område finns fem till sex lärare som instruerar vilka övningar det är som gäller. Eleverna ska bland annat bygga en mänsklig pyramid och spela Burträskbingo.

–Det är alltid vissa som gnäller att de inte vill vara med. Men när de väl är ute tycker de flesta att det är roligt. En sådan här dag bryter gränser och mönster. Det är en rolig händelse och resultatet blir ännu bättre sammanhållning, säger Kristoffer.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.