Välj Skola
Hem | Nyheter | Linn valde Kunskapsskolan – två gånger

Linn valde Kunskapsskolan – två gånger

Linn utanför receptionen på sin skola.

Att välja skola är inte alltid lätt. Linn går på högstadiet och efter en tid på Kunskapsskolan bytte hon till en annan skola för att sedan välja att återvända till Kunskapsskolan igen. Här berättar hon om sitt skolval.

Linn fick upp ögonen för Kunskapsskolan via ett tips från en vän och ett utskick om skolan.
– Jag ville ha nya utmaningar och testa något nytt och det fick jag här. Kunskapsskolans arbetssätt lät passande för mig och jag kände att den kommunala skolan inte gav mig tillräckligt.

Bestämde sig för att byta
Efter en tid på Kunskapsskolan blev Linn osäker på vad hon ville göra.
– Trots att jag hade väldigt bra betyg och arbetet gick bra kände jag mig inte nöjd. Så jag bestämde mig för att byta skola. Men jag saknade Kunskapsskolans arbetssätt, de engagerade lärarna, den trevliga stämningen på skolan. Dessutom trivdes jag inte på den andra skolan, där det var väldigt stökigt som det tyvärr är på många högstadieskolor i dag.

"Finns alltid en lärare till hands"
Linn började på Kunskapsskolan igen i hennes kommun när vårterminen startade i januari i år.
– Nu känns det jättebra! Jag har fått en andra chans, vilket jag är jättetacksam över. Jag har kunnat gå in för skolan på ett annat sätt då jag känner mig mycket säkrare på mig själv och min sak. Fördelarna med Kunskapsskolan är att alla får arbeta i sin egen takt och är man osäker finns det alltid en handledare eller ämneslärare till hands. Vi elever får lära oss att ta ansvar över våra egna projekt och strukturera upp vårt arbete, det ser jag som en viktig förmåga inför framtiden.

Länk till Linns blogg.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.