MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Livliga diskussioner när årskurs 7 har boksamtal

Livliga diskussioner när årskurs 7 har boksamtal

Ett par gånger per termin bryts den vanliga svenskaundervisningen av boksamtal. Så här går det till när årskurs 7 redovisar.

Lärarna Nadja Zeidan och Astrid Rang, som båda har arbetat i 14 år på Kunskapsskolan, arbetar tillsammans under boksamtalen.

– Det gör vi för att kunna sambedöma eleverna, berättar Astrid.

Uppdelad i tre grupper
Årskurs 7 är uppdelad i tre grupper, där varje grupp läst olika böcker. I gruppen som kommer in i klassrummet timmen innan lunch har alla läst ”Eldens hemlighet” av Henning Mankell. Eleverna får sätta sig i smågrupper för att sedan diskutera innehållet.

– Se till att ni alla deltar aktivt. Alla ansvarar för att hålla igång samtalet, säger Astrid.

Många åsikter
Ett sorl sprider sig snabbt i rummet medan Nadja och Astrid går runt och lyssnar på de olika gruppernas samtal. Först får eleverna diskutera fritt och många åsikter kommer fram. Efter en stund när inspirationen börjar avta delas stödfrågor ut. Timmen avslutas med en diskussion i hela gruppen där Astrid och Nadja ställer ett par övergripande frågor.

– Glöm nu inte var ni ska lämna era böcker, påminner Nadja när eleverna försvinner mot matsalen för dagens lunch.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.