Välj Skola
Hem | Nyheter | Nytt på Kunskapsporten i höst

Nytt på Kunskapsporten i höst

Kunskapsskolans elever arbetar dagligen med Kunskapsporten där de flesta av skolans läromedel finns samlade.

Pernilla Brorsson.

Pernilla Brorsson är chef över avdelningen för pedagogiska system på Kunskapsskolan. Vi frågade henne vad som är på gång under hösten 2017.

Kan du berätta om vilka förändringar som kommer att ske på Kunskapsporten under hösten?
– I höst kommer vi att introducera ett pilotprojekt på flera skolor där de får testa nya funktioner på Kunskapsporten. En ny funktion i projektet är att eleven nu kan skriva sitt personliga schema i Google-kalendern som ligger på startsidan. Det kommer också gå att välja vilka mål och uppgifter i stegen och kursen man ska arbeta med under veckan. Terminsplaneringen kommer man att kunna fylla i och även den kommer att vara tydligt placerad på Kunskapsportens förstasida. Den sista nya funktionen jag kan berätta om just nu är att eleverna kommer ha ett utrymme för att lägga in strategier och ett för utvärdering av sina kurser och steg.

Hur arbetar ni med Kunskapsporten?
– Vi är en grupp på fem personer som arbetar med utvecklingen. För att snabbt få bästa resultat diskuterar vi löpande med våra pedagoger, elever och rektorer kring vad de upplever som viktigast och vad som kan utvecklas ytterligare.

Hur ser det ut framöver med de digitala verktygen?
– Just nu är ett fokus planeringsverktyget på Kunskapsporten som kommer att förstärka kopplingarna mellan Kunskapsporten och vårt elevdokumentationssystem, där eleverna kan följa sin utveckling och se sina mål.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.