MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Ny utbildning för utrikesfödda ingenjörer

Ny utbildning för utrikesfödda ingenjörer

Kunskapsskolan och NCC lanserar NCC Nystart – en ny arbetsmarknadsutbildning för utrikesfödda vuxna som har en ingenjörsutbildning.

Utbildningen genomförs i samarbete med Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen. Syftet med utbildningen är att erbjuda en snabb väg in på arbetsmarknaden i en bransch med stort rekryteringsbehov.

En språngbräda
Programmet är skräddarsytt för NCC och ska stärka kunskaperna i bland annat kultur, sociala normer på en arbetsplats, säkerhet och arbetsmiljö. Språkinriktad undervisning och utbildning i hur den svenska arbetsmarknaden fungerar ingår också.

Under utbildningen varvas teori varvas med praktik och målet är att deltagarna ska vara anställningsbara hos NCC efter utbildningen.

– Den skräddarsydda utbildningen är viktig ur flera perspektiv. Den blir en språngbräda in på den svenska arbetsmarknaden, samtidigt som den möter rekryteringsbehovet i NCC och byggbranschen, säger Fredrik Lindgren, vd för Kunskapsskolan.

Öka mångfalden
Utbildningen har tagits fram i samarbete med NCC och Arbetsförmedlingen och den riktar sig till utrikesfödda ingenjörer med erfarenhet från arbete i byggsektorn.

– Med NCC Nystart hoppas vi kunna möta NCC:s behov av fler ingenjörer. Samtidigt är satsningen också en viktig del i ambitionen att öka mångfalden på NCC:s arbetsplatser, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Utbildningen startar 1 september 2016 och är 46 veckor lång. Målsättningen är 15 -30 deltagare i ett första skede.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.