Välj Skola
Hem | Nyheter | På Kunskapsskolan väcktes nyfikenheten för läraryrket

På Kunskapsskolan väcktes nyfikenheten för läraryrket

Kristina med elever på Kunskapsskolan Västerås.

När Kristina var elev på Kunskapsskolan Västerås blev hon nyfiken på undervisning och pedagogik. Nu gör hon praktik på skolan för andra gången.

I vanliga fall går Kristina tredje året på naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Just nu är hon tre veckor på Kunskapsskolan Västerås för att göra årets praktik.

– Jag var här på praktik under förra läsåret också. Det känns värdefullt att vara ute i arbetslivet och inte bara sitta i skolbänken.

Berätta om din praktik på Kunskapsskolan
– Jag gick på Kunskapsskolan från årskurs 4 till 9 och nu funderar jag på att utbilda mig till lärare. Kunskapsskolan förbereder sina elever bra inför gymnasiet och därför ville jag testa hur det är att vara lärare på skolan.

Kristina arbetar med elever i årskurs 7 till 9.
– Det är jättekul att interagera med eleverna och att hjälpa dem. Jag lär mig mycket genom att se hur lärarna genom sin pedagogik gör för att hjälpa eleverna på bästa sätt.

Vad fick du med dig från din tid som elev på Kunskapsskolan?
– Jag tycker om att man som elev fick lära sig hur man tar ansvar för sitt skolarbete. Det var bra att lära sig planera vad man behöver arbeta med och fokusera på. Det är kunskap som jag har haft nytta av både på gymnasiet och i arbetet. Jag kände aldrig att man som elev fick för mycket ansvar heller eftersom man alltid fick hjälp av sina lärare att anpassa nivån så den funkade för mig och sedan kunde jag utvecklas från det.

– Efter studenten tar jag uppehåll från studierna på ett år, men sedan pluggar jag vidare och vem vet, kanske till lärare, säger Kristina.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.