Välj Skola
Hem | Nyheter | Redovisar sin miljöpåverkan med humor och allvar

Redovisar sin miljöpåverkan med humor och allvar

På Kunskapsskolan Ystad har eleverna gjort ett arbete om sina ekologiska fotavtryck. En av eleverna, Jacob, valde att göra en film om sin miljöpåverkan.

Jacob har haft sin youtube-kanal sedan 2011 och verkligen gått in för att producera filmer sedan 2015.

– Filmen är ett skolarbete om Ekologiskt fotavtryck, där vi helt enkelt skulle göra ett test på WWF. Antingen kunde vi ha ett muntligt prov om det, skriva en text eller göra en video om det. Och så klart så gjorde jag en video om det. Sedan ville jag dela videon med mina följare. Själva arbetet beskrivs ganska tydligt i videon.

Se filmen nedan:

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.