MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsskolan Ystads rektor Eva Borgström om händelser på skolan.

Januari 2018

Gott nytt år och välkomna tillbaka till en ny termin!
Hoppas att ni alla haft trevliga och vilsamma helgdagar. Jullovet tycks få ett bra avslut med sol och några minusgrader – riktigt skönt efter blåsten och regnet.

Terminsstart
Samtlig personal startade i torsdags förra veckan för att förbereda terminsstarten. Vi hälsade då Jennifer Lundgren välkommen som ny lärare i år 6. Jennifer kommer att ansvara för PHsamtalen i 6.2 tillsammans med Annika och undervisa initialt i NO. I övrigt sitter personalen lugnt i båten med undantag för kortare föräldraledigheter och sjukdom. Just nu pågår utvecklingssamtalen för fullt. Lärarna vittnar om att det har flutit på bra och att både barnen och ni föräldrar är nöjda med skolan. Roligt att höra!

Nationella prov för år 6 och år 9
De nationella proven i svenska, engelska, matematik, moderna språk, SO och NO går av stapeln nu under våren (SO och NO endast år 9) och planeringen för organisationen är i full gång. Det är bestämda provdatum, två dagar för varje ämne, och ämnesproven genomförs på samma vecka. Proven ska också rättas och vi kommer att avsätta tid i direkt anslutning till provdagarna för lärarna att göra det. Detta påverkar hela skolan på olika sätt, så klart. Så fort planeringen är klar kommer den att skicka ut.

Rutiner vid snöoväder
Vi hoppas ju innerligt att vi inte ska behöva använda oss av sådana rutiner, men det väl bäst att påminna om dem. Februari är ju snart här. Vid snöoväder håller koordinator Cecilia och jag koll på väderläget och tar beslut om skolan ska stänga eller inte. Om ni som vårdnadshavare vill ha hem era barn i förtid ska ni anmäla detta i Skola24. Detta är mycket viktigt! Det räcker inte med att eleverna själva säger till.

Smått och gott
Enligt skolans ordningsregler är det tillåtet med vatten i flaska och frukt i samtliga skolans utrymmen medan drycker som juice/saft och ev mellanmål ska drickas respektive förtäras i caféet eller ute. Energidryck, läsk och godis/chips är, som vi alla vet, mindre gynnsamt för hälsan och därför inte tillåtet. Dock har vi under hösten märkt att konsumtionen under skoltid av just detta har ökat, särskilt bland de äldre eleverna. Ur hälsoaspekt är det inte bra och kan också påverka koncentrationsförmågan i skolan negativt. Ta gärna en diskussion om detta hemma.

Under november röstade basgrupperna fram en temavecka i matsalen och temat blev mexicanskt vilket vann över italienskt med en basgruppsröst. Temaveckan kommer gå av stapeln under vårvintern.

Nästa möte för samrådsrepresentanterna är den 30 januari 18.30. Passa på att skicka med eventuella frågor! Representanternas mejladresser finns på hemsidan under ”+Mer”. Där ligger också protokollen från tidigare möten. Som vanligt så är det bara att komma in om eller ringa om ni har frågor eller något ni vill diskutera!

Eva Borgström
Rektor
eva.borgstrom@kunskapsskolan.se
0733-173455

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.