Välj Skola
Hem | Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsskolan Enköpings rektor Anders Danielsson om händelser på skolan.

Hej,

Välkommen alla nya och gamla föräldrar till ett nytt spännande läsår på Kunskapsskolan!

Nu är schemat igång och provkörs för fullt, det är en utmaning att få ihop ett bra schema för 430 elever men våra schemaläggare har jobbat hårt och gjort ett fantastiskt jobb. Det har varit lite stökigt ett tag med både vattenläcka samt otjänligt drickvatten. Det till trots så tycker jag att vi har haft en riktigt bra skolstart. Eleverna har kommit igång bra och det är bra studiefokus och arbetsro på skolan något vi nu får försöka hålla i så länge som möjligt.

Personalförändringar
Nytt läsår innebär allt som oftast en del förändringar i personalgruppen i år är inget undantag. Dels har två lärare slutat, och dels har vi till detta läsår utökat verksamheten för åk 4-5 med dubbelt så många elever jämfört med tidigare år. Lärarna som slutat är Katja Schulte-Bräcke lärare i tyska och So. Hon har nu börjat jobba på Kunskapsgymnasiet i Västerås. Sara Svensson lärare i bild och svenska gick vidare till en tjänst i Stockholm. Vi önskar de all lycka till med sina nya uppdrag. Namn och även snart bilder på samtliga medarbetare kan ni finna på vår hemsida.

Ledighet och frånvaro samt skola 24
En del familjer vill resa utomlands under skolåret. Tänk på att det kan vara tufft för en elev att vara borta en hel vecka innan ni börjar planera resandet. Skollagens intention är tydlig - eleverna ska vara i skolan! Basgruppshandledaren kan bevilja upp till 2 dagar/läsår. Finns det synnerliga skäl får längre ledighet beviljas av mig efter samråd med handledare. I samband med nationella prov i årskurs 6 och årskurs 9 i vår kommer inga ledigheter att beviljas.

Skola 24 är nu igång. Det innebär att ni som föräldrar måste sjukanmäla era barn via skola 24. Har ni problem eller inte vet hur man gör så ta hjälp av ditt barns handledare.

Utvärdering av fjolåret och skolans prioriterade områden
I vår strävan att hela tiden bli bättre så vet de flesta av er att vi gör kontinuerliga utvärderingar med bl a enkäter till alla elever och föräldrar i mars. Fjolårets verksamhet analyseras under sommaren och en ny plan tas fram för kommande år, allt i syfte för att utveckla skolan så att eleverna ska vara väl rustade för framtiden. Detta läsår tänker vi fortsätta ha fokus på den personliga handledningen, det innebär arbete både på grupp och individnivå. En annan satsning vi gör är att utveckla arbetet i workshop. Det innebär att vi under sommaren har gjort och även under hösten kommer att göra vissa förändringar i lokalen men också är tanken lärarnas arbete i workshop får en tydligare struktur. Det är alltid lika spännande att se om vårt tänk och våra aktiviteter får de effekter vi vill.

Ny matleverantör
Från och med detta läsår har vi en ny matleverantör. Numer tar vi maten från restaurang Kryddan. Vi har fått en matsedel för fyra veckor jag hoppas att ni fått den på mailen via era barns handledare. Har den kommit bort finns den att hitta på vår hemsida.

Skolfotografering
Den 11/9 - 13/9 kommer Svenskt Skolfoto till oss på Kunskapsskolan Enköping för att fotografera eleverna. Fotolokal och fotoschema för klasserna kommer att anslås på skolan. Varje elev kommer att få en lapp av fotografen. Där står information om när bilderna finns att se på nätet och hur man gör för att beställa. Ytterligare information kommer också att skickas hem till varje familj.

Alla elever kommer att fotograferas för porträtt, gruppbild, skolkatalog och skolans arkivmaterial.

Vid frågor gällande fotograferingen, kontakta Svenskt Skolfotos kundservice på 0155-29 20 30 eller via mail till kundservice@svensktskolfoto.se

Skolans öppettider
Skolan öppnar kl. 07.30 varje dag, då går det bra att köpa och äta frukost i matsalen. Vi kommer att erbjuda studiestöd för åk 6-9 mån-fre kl. 08.10-09.10. Studiestödet håller till i Tegnér.

Skolan stänger olika tider olika dagar se nedan:
Måndagar kl. 14.00
Tisdagar kl. 16.30
Onsdag kl. 16.30
Torsdag kl. 16.00
Fredag kl. 14.30

Cafét och pengahantering
Från och med detta läsår kan vi inte hantera mynt på skolan. Det har inneburit att vi blivit tvungna att tänka till hur vi löser betalningen i cafét då allt man kan handla där kostar mindre än 20 kronor. Vi har kommit fram till att det enda fungerande sätt som vi ser det är att eleverna får ”banka” pengar som Kicki bokför och varje gång en elev handlar så dras det av pengar. Eleverna kommer att kunna banka pengar på måndagar samt onsdagar mellan kl. 07.30 och 09.00 Vår plan är att vi ska kunna öppna cafét nästa vecka på onsdag.

Nu håller jag tummarna för att vädrets makter är med oss på fredag då vi kommer ha skolgårdfest, en fest för hela skolan. Bland annat kommer alla basgrupper få uppträda i ett körslag och vi kommer också på olika sätt arbeta med Kunskapsskolan Enköpings värderingar. Värderingar som arbetades fram med eleverna under förra läsåret. Garanterat kommer det att läggas upp bilder från dagen på vår facebooksida. Gå gärna in där och gilla!

Anders Danielsson

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.