MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Rektor Niklas Dahlström om det första året

Rektor Niklas Dahlström om det första året

Niklas Dahlström utanför Kunskapsskolan och ritning över de nya lokalerna.

Kunskapsskolan Varbergs första år är till ända och eleverna har sprungit ut på sommarlov. Skolans rektor Niklas Dahlström berättar om året som gått och om sina framtidsplaner.

Hur känns det nu när läsåret är slut?
– Det har varit ett mycket kreativt första år med alla nya elever och alla förväntningar som funnits i luften. Eleverna säger själva att de lärt sig mycket när de skattar sin egen insats, enligt vår årliga enkät är de både nöjda och trivs bra på skolan. Men jag tror att de allra flesta ser fram emot sommarlov nu!

Ni har precis släppt era första nior, hur har det gått för dem?
– Jag är jättestolt över niorna. De har jobbat så bra och det har gett goda resultat. Samtliga är behöriga till gymnasiet.

Vad tycker du har varit roligast och mest utmanande det här första året?
– Mest utmanande har nog varit att skapa en gemensam bild av Kunskapsskolans arbetssätt. Alla föräldrar, elever och anställda har verkligen ansträngt sig för att förstå det här med personlig handledning, loggbok, basgruppssamling och att sätta mål. Och vi kan ju se att det har givit resultat! Jag vill ge en extra eloge till ett fantastiskt bra föräldraråd med föräldrar som bidragit med fin respons, goda idéer och engagemang.

Vad tar ni med er för lärdomar inför nästa läsår?
– Trygghet, trivsel och tydlighet kan man alltid arbeta med, 3% av eleverna på skolan uppger att de inte känner sig trygga i skolan. Den siffran gör vi allt för att få ner till 0% nästa läsår.

Vad ser du mest fram emot inför läsåret 16/17?
– Våra nya fina lokaler som står färdiga till terminsstarten, med idrottshall, slöjdsalar, hemkunskap och en stor fin arena. Det kommer att bli fantastiskt!

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.