MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | Rum att minnas i

Rum att minnas i

Kenneth Gärdestad.

Kenneth Gärdestad, Kunskapsskolans chefsarkitekt, har lämnat oss efter en tids sjukdom.

– Det är en stor sorg för oss alla som haft glädjen att få arbeta med och lära känna Kenneth - en underbar kollega, vän och konstnär. Hans roll i byggandet av Kunskapsskolan har dessutom varit ovärderlig, Fredrik Lindgren, Vd Kunskapsskolan Sverige.

Kenneth Gärdestad, Kunskapsskolans chefsarkitekt har arbetat med Kunskapsskolan sedan starten. I filmen ovan berättar han om tankarna bakom Kunskapsskolans rum för lärande. Kenneth är också känd som sångtextförfattare och har skrivit texterna till Ted Gärdestads låtar.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.