Välj Skola
Hem | Nyheter | Så arbetar vi med handledning på Kunskapsskolan

Så arbetar vi med handledning på Kunskapsskolan

Kunskapsskolans pedagogiska modell består av tre olika byggstenar, vår undervisning, vår handledning och vår miljö. Tillsammans formar en helhet för att kunna hjälpa varje elev på bästa sätt. Här berättar vi mer om vår handledning.

Handledare har en nära kontakt med både sina elever och elevernas övriga lärare på skolan och är på så sätt väl insatt i elevernas utveckling i alla ämnen.

Öppen och nära relation
Som elev träffar du din handledare vid de individuella samtalen varje vecka och tillsammans med din basgrupp. ungefär som en mindre klass, varje morgon och eftermiddag.

Under samtalet pratar nit om veckan som gått och planerar den som kommer. Ni följer upp och utvärderar din utveckling, går igenom dina mål och vilka strategier som behövs för att nå dem och antecknar detta i din loggbok. Det ger dig en tydlig planering för tiden framöver. Samtalen skapar en öppen och nära relation mellan dig och din handledare.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.