Välj Skola
Hem | Nyheter | Så är en bra lärare - enligt Årets lärare i Uppsala län

Så är en bra lärare - enligt Årets lärare i Uppsala län

På Kunskapsskolan i Enköping arbetar Lotta Wallebring - hon tilldelades nyligen utmärkelsen "årets lärare" i Uppsala län!

Utmärkelsen delades ut vid en gala på Berns i Stockholm.
– Det känns väldigt roligt och det är en stor ära för mig att bli nominerad och vinna titeln i Uppsala län. Vi är så många som brinner för det vi gör och jobbar hårt inom skolans värld. Många förtjänar att uppmärksammas för sitt arbete.

Lotta har arbetat som lärare i cirka 13 år och undervisat i svenska, svenska som andraspråk och engelska. Nu är hon inne på sitt tredje år på Kunskapsskolan i Enköping.

Hur är en bra lärare enligt dig?
– Det är en ganska stor fråga som kan ge många olika svar, på flera olika nivåer. Sammanfattningsvis skulle jag nog säga att en bra lärare inte bara besitter goda ämneskunskaper utan också verkligen ser, tycker om och förstår sig på människor - ungdomar i mitt fall. Att kunna se allas unika egenskaper och behov och att kunna anpassa sin kommunikation och sin undervisningen utifrån dem. En elev som känner sig omtyckt, sedd och hörd är mycket mer benägen att vilja och kunna ta till sig ny kunskap.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.