MENY
Välj Skola
Hem | Nyheter | ”Tre snabba” med en av våra lärare

”Tre snabba” med en av våra lärare

Kristborg är förstelärare på Kunskapsskolan i Varberg. Hon är lärare i matematik, NO och teknik. Här berättar hon hur det är att vara lärare på Kunskapsskolan.

Varför valde du att börja jobba på Kunskapsskolan?

– Jag var nyfiken! Jag har arbetat som lärare i många år och jag vet att alla människor är olika och att vi behöver olika strategier och arbetssätt för att lära oss saker. Jag ville se om Kunskapsskolans arbetssätt gjorde det möjligt att möta eleven där den är och hjälpa den vidare i sin utveckling.

Vad är det bästa med Kunskapsskolan?

– Det bästa med Kunskapsskolan är att vi lyckas med detta, vi möter varje elev där den befinner sig. Eleverna har ett personligt schema, som kan se olika ut vecka för vecka, och det är elevens behov som styr. Genom sitt personliga handledningssamtal varje vecka får eleverna hjälp med att planera och strukturera sitt arbete, hjälp med att uppnå sina mål och en värdefull ”egentid” med sin personliga handledare.

Vad är skillnaden med att jobba på Kunskapsskolan jämfört med de skolor du tidigare arbetat på?

– Den största skillnaden är ju tiden med eleven. Vi lärare finns där för eleven! Dessutom tycker jag om att vi, tillsammans med eleven och vårdnadshavarna, sätter upp mål, både långsiktiga betygsmål och kortsiktiga arbetsmål och att dessa mål utvärderas regelbundet. Eleven vet vart den är på väg och det tror jag leder till bättre kunskapsutveckling.

På bilden ser vi Kristborg arbeta med våra 6:or i NO.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.