Välj Skola

Elevröst

Elever tycker till om Kunskapsskolan Borås

Amanda Luoto Virtanen, basgrupp 7:4

Varför sökte du till Kunskapsskolan?

Jag sökte till Kunskapsskolan för att jag hörde att det var en bra skola och många av mina vänner sökte hit. Mina föräldrar tyckte också att det var en bra skola.

Nu när du har gått ett tag, vad tycker du är de största fördelarna med skolan?

Att man får hjälpen man behöver. Lärarna kan det dom ska kunna. Det finns ett cafe så om man är hungrig kan man köpa något.
Man får ju även röra mer på sig så man inte sitter still.

Är det något som inte blev som du tänkt dig?

Maten blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag trodde nämligen att den skulle vara godare. Jag trodde också att vi skulle ha mer idrott.

Vad säger du till folk som undrar hur det är på vår skola?

Jag säger att det är roligt och man jobbar på ett annourlunda sätt och jag tycker att man lär sig mer av det.

Linn Malmberg, basgrupp 7:4

Varför sökte du till Kunskapsskolan?

Jag ville ha nya utmaningar, testa något nytt och tyckte att Kunskapsskolans arbetssätt lät passande.

Nu när du har gått ett tag, vad tycker du är de största fördelarna med skolan?

Att man får arbeta i sin egen takt, lära sig planera och strukturera samt att stämningen på skolan är mycket trevligare!

Vad säger du till folk som undrar hur det är på vår skola?

Skolan är mycket bra och uppstyrd, man får ta eget ansvar och min handledare finns alltid där för att hjälpa mig :)

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.