MENY
Välj Skola

Rektorsbrev

Lidija Münchmeyer, Rektor

Läs mer

Rektorsbrev november

Hej alla elever och föräldrar!
Välkomna tillbaka till skolan efter höstlovet. Jag hoppas att alla elever har vilat upp sig för att nu ge järnet de sista veckorna innan jullovet. Det har varit en fantastisk start på läsåret där vi haft en bra balans mellan skolarbete och trivselaktiviteter. Vi har förutom en god kunskapsutveckling även hunnit med 10-års jubileum, lägerskola och Halloweenfirande. Vilka fantastiska elever och medarbetare vi har. Som rektor kan man inte vara annat än stolt. Nu fortsätter vi i samma anda resten av läsåret. Under höstlovet har lärarna arbetat i sina ämneslag där de stämt av elevernas slutmål mot uppvisad kvalité. Det är viktigt att ni som föräldrar pratar med era barn utifrån betygsprognoserna.

Betygsprognoser
Under höstlovet gör vi en extra uppföljning av hur eleverna ligger till i förhållande till sina slutmål. I samband med höstlovet skickar vi hem eventuella målvarningar. Ni kan alltid gå in i Eds för att följa era barns progression. Titta även i deras loggböcker för att se vilka mål de har för veckan samt om de följer sin planering. Skulle ni få hem en målvarning är det viktigt att ni pratar med barnen om det. Har ni funderingar kring målvarningen går det även att kontakta ämneslärarna och handledarna. Prognosen visar att eleverna håller en mycket hög kvalité och att skolans resultat är fortsatt stabil.

 

Nationella prov
Med start nästa vecka (v.46) påbörjas de muntliga delarna i svenska, matematik och engelska för årskurs 6 och 9. Syftet med nationella proven är att lärarna ska få stöd i att bedöma våra elevers kunskaper. Resultatet av nationella proven är en del av den samlade bedömningen som leder fram till att våra elever får ett rättvist betyg mot målen för årskurs 6 samt slutbetyget för årskurs 9.

Elevbesök
Vi har under hösten haft elevbesök från andra skolor på rasterna. Jag vill uppmana er att prata med era barn om att kompisar från andra skolor inte får lov att vistas på varken skolgården eller i skolan, eftersom skolan inte är en allmän plats.

Föräldrarådet
Vi hade vårt första möte den 20 oktober där vi bland annat diskuterade olika förslag på betalningsalternativ i caféet (se protokoll). Om någon av er har några ytterligare förslag är ni välkomna att höra av er till mig. Föräldrarådet träffas nästa gång onsdag den 30/11 kl. 16.30 på skolan. Ingen föranmälan behövs.

Vänliga hälsningar!
Lidija Münchmeyer
Rektor

Rektorsbrev augusti

2016-08-24

Hej!
Varmt välkomna tillbaka alla nya och ”gamla” elever och föräldrar. Så kul att träffa alla elever. Vi har haft en mycket trevlig start med våra entusiastiska elever som känns fokuserade efter sina utvecklingssamtal. Årets stora mål är självklart att bibehålla våra höga studieresultat, hålla ett starkt fokus på elevernas trivsel samt utveckla våra undervisningsmetoder. Vi har ett spännande år framför oss.

Skolresultat
I våras gick våra nior ut med ett genomsnittligt meritvärde om 281 poäng- ett lysande studieresultat som är det bästa resultat vi någonsin haft på skolan. 100 % av våra elever var behöriga till gymnasiet och 99 % hade betyg i alla ämnen. Vi har förbättrat oss på alla nivåer och övriga årskurser ligger också mycket bra till. Även resultaten på nationella proven visar på höga resultat. En fantastisk prestation av både lärare och elever.

Förstelärare
Vi har nu tre förstelärare på skolan, Fredrik Jelcander, Björn Sahlin och Michael Möller. De ska tillsammans med mig fortsätta utveckla undervisningen på skolan. Kvaliteten och yrkesskickligheten hos Kunskapsskolans förstelärare har säkrats både via ansökningsförfarande inom Kunskapsskolan och sedan genom en oberoende granskning av lärarna med hjälp av företaget Arete Meritering. De lärare som söker förstelärartjänster och går vidare till granskningen får lägga fram bevis för sin yrkesskicklighet via observationer, vitsord och argumenterande text.

 

Skolstart
De första veckorna i skolan för våra nya elever handlar mycket om att gå igenom vad det innebär att vara elev på Kunskapsskolan samt göra inplaceringstest för att se vart eleverna befinner sig kunskapsmässigt. Vi kommer lägga mycket tid nu starten på att arbeta med värderingsövningar för att skapa en god sammanhållning i gruppen. Alla basgrupper kommer även att arbeta mycket med bl.a. loggboken; hur den ska användas och varför den är en av nycklarna till framgång hos oss. Det är viktigt att ni hemma tittar i loggboken, det är ett av de kommunikationsverktyg med hemmet som vi använder. Ett annat sådant verktyg är elevdokumentationssystemet, eds:en, där kan ni följa ert barns kunskapsutveckling i de olika ämnena.

Kalendarium
Kalendariet för läsåret finns på vår hemsida, www.kunskapsskolan.se/helsingborg. Där kan ni även se provdatum för Nationella prov för årskurs 6 och 9. Tänk på att vi inte beviljar några ledigheter under nationella proven.

Föräldrarådet
Är ni intresserade av att vara med i föräldrarådet kan ni kontakta föräldrarepresentanten Beth Lindén - Beth.Linden@helsingborg.se

Övrigt
Jag vill gärna tipsa er om vår facebooksida där vi lägger ut bilder från vardagen och generell information. Ni hittar oss på https://www.facebook.com/kunskapsskolanhelsingborg. Den 23 september firar skolan 10 års jubileum och självklart är ni som föräldrar välkomna. Firandet kommer pågå under hela dagen med olika aktiviteter för våra elever. Ni som föräldrar är välkomna mellan 12.45 – 14.00.

Har ni några frågor, tveka inte att höra av er!

Mvh
Lidija Münchmeyer
Rektor
lidija.munchmeyer@adm.kunskapsskolan.se
0733-137106

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.