MENY
Välj Skola

Rektorsbrev

Magnus Dahlberg, Rektor

Läs mer

Rektorsbrev augusti & september

Hej,

Jag vill börja med att önska alla tillbaka till ett nytt och spännande läsår. Det är med stor glädje jag skriver läsårets första rektorsbrev. Vi har haft en mycket bra skolstart. Eleverna har redan börjat arbeta flitigt och det råder lugn och studiero på skolan.

Det har varit ett stort intresse för skolan under våren och sommaren och det har tillkommit många nya elever. Varmt välkomna till dessa och deras föräldrar. Vi har några platser kvar och om ni känner någon som är intresserad av att börja på Kunskapsskolan be dem kontakta Sanne eller mig så ska vi visa dem runt på skolan och berätta mer om vårt arbetssätt.

Vi kommer i år precis som förra året erbjuda lunch tillalla föräldrar som vill komma på besök. Vill samtidigt påminna alla föräldrar som kommer på besök att anmäla sig i receptionen och då få en besöksbricka.

Den här terminen erbjuder vi läxhjälp måndag-torsdag och det har varit mycket populärt. Uppmuntra gärna era barn att delta.

Vill även be er påminna era barn om att de måste ha cykelhjälm när de cyklar till och från skolan. Vi har märkt att flera barn inte har det.


 

Vårt frånvaroprogram Skola 24 kommer snart att sätta igång och då kommer det bli lättare för er att registrera era barns frånvaro och för oss att rapportera barnens närvaro.

På onsdag den 7/9 är det föräldrautbildning för alla nya föräldrar och de som känner att de behöver en uppdateringav arbetssättet på Kunskapsskolan. Tiden är 18.00 - 20.00. Välkomna!

Den 25/ 10 18.30 är det föräldraråd. Anmäl ert intresse till ert barns handledare.

Viktiga datum under hösten

Studiedag 28/9
Föräldraråd 25/10
Vecka 44 höstlov
Informationsmöte 24/11
Julavslutning 21/12

Övriga tider vad det gäller friluftsdagar etc. kommer att läggas ut på kalendariet på hemsidan. På hemsidan kan ni också se vår matsedel och annan intressant information. Vill även slå ett slag för vår Facebooksida där det läggs ut olika saker som har hänt eller är på gång på skolan.

Sist men inte minst önskar jag alla välkomna till ett nytt spännande läsår på Kunskapsskolan Trelleborg!

Magnus

Rektorns sommarbrev 2016

Nu är vi inne i sista veckan och förberedelserna inför skolavslutningen är i full gång. Alla betyg ska skrivas ut och eleverna övar för fullt inför Ishallen/Söderslättshallen på torsdag. Vill passa på att påminna om tiden 18.00 och uttrycka en förhoppning om att så många som möjligt kan komma. Vi ser fram emot att hela skolan ska ha en gemensam skolavslutning i år.

Vi gör för närvarande ett antal satsningar inför nästa läsår. Vi tar bl.a. ytterligare steg för att förbättra vår IT-miljö och vi kommer att utveckla och förbättra skolmiljön genom vissa ombyggnationer. Vi kommer att göra vissa organisations- och schemaförändringar inför nästa år för att stärka konceptet och öka studietakten.

 

Det kommer även att ske vissa förändringar i tjänstefördelningen nästa läsår. Åsa Hult och Johanna Rasch kommer att börja jobba i Malmö Stad och Ola Ohlsson kommer att byta yrke och börja jobba på Revingehed. Vi önskar dem lycka till! De kommer att ersättas av tre återvändare. Anna Euström som kommer att vara i åk 4, Jonas Bjärnmark som kommer att vara i åk 6 och Camilla Larsson som kommer att vara i åk 9. Vi kommer även förstärka vår lärarkår med Maria AltarribaFelguera i spanska. Hon ersätter Leonel Mendez.

Om du har några frågor eller funderingar kring ovanstående, tveka inte att höra av dig till mig eller någon av handledarna.

Nästa termin börjar med utvecklingssamtal den 17-19 augusti. Skolan börjar sen den 22 och då är samtliga elever på plats samtidigt.

Vi ser fram emot ett härligt sommarlov och ett återseende i augusti.

Ha en trevlig sommar!
Magnus

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.