MENY
Välj Skola

För elever

Sjukanmälan

All frånvaro anmäls direkt till Skola24
Webbsida: kunskapsskolan.skola24.se
Tel: 0515 - 86905
Det går också bra att ladda ner appen Skola24
Anmäl före klockan 8.00 på morgonen.

Ledighetsansökan

Ladda ned som pdf: Ledighetsansökan

Likabehandlingsplan

Ladda ned som pdf: Likabehandlingsplan

Ordningsregler

Ta hand om dig, Ta hand om andra, Ta hand om denna plats.

Lokalanvändning

All rast sker utomhus eller i rastutrymmet på plan 1. All övrig yta är enbart avsedd för arbete. Raster planeras i enligt 10-40-10-regeln, dvs 10 min på förmiddagen, 40 min lunch och 10 min på eftermiddagen.
Matsalen är stängd från 10:45 till 13:00. Från och med 13:00 är den arbetsyta. Golvet är ingen arbetsplats, vi sitter på stolar vid bord.

Förtäring

Caféet är öppet 14.00 – 15.00 i matsalen. Det finns även möjlighet att köpa dryck eller smörgås/frukt innan skolan börjar. All förtäring sker i matsalen, i rastutrymmet eller utomhus. Energidrycker/godis/läsk/nötter äter vi inte här. Pga av allergier får nötter inte medföras in i skolans lokaler.

Övrigt

Ytterkläder som kepsar, mössor, jackor och ytterskor förvaras i skåpet hela dagen. Eleverna ansvarar för att använda inneskor.

Loggboken ska vara med under hela dagen. Handledaren signerar dagsplaneringen.

Det är inte tillåtet att lämna skolans område utan godkännande av sin handledare.

Det är inte tillåtet att skojbråka eftersom det är svårt att avgöra om det är på allvar och lätt leder till riktigt bråk.

Vi springer inte inomhus.

Mobiltelefoner

Det är tillåtet att lyssna på musik med hörlurar, använda telefonen i rastutrymme eller som arbetsredskap vid eventuell lärarledd uppgift. Ljudupptagning från lärarledda lärtillfällen sker genom att mobilen läggs vid läraren och inspelningen används endast för eget bruk.
Fotografering och filmning i skolan är ej tillåtet. Detta gäller hela skoldagen, i samtliga byggnader och vid samtliga aktiviteter, oavsett om det är för publicering på nätet eller för eget bruk. Ett sådant beslut kan vi som skola ta eftersom skolan inte är en offentlig plats. Här kan du läsa mer om lagtexter kring fotografering:


Datoranvändning

Se separat dokument kring Kunskapsskolans IT-policy

Konsekvenser

Vid upprepade regelbrott kontaktar handledaren vårdnadshavare
Beslagtagen egendom återfås av rektorn efter skoldagens slut.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.