Välj Skola

Våra lokaler

Inga korridorer och klassrum

Vi människor påverkas av vilka rum vi vistas i. I de gamla skolorna fanns alltid korridorer som förband klassrummen med varandra. Den sortens skolbyggnader är både kvadrat­meter­slukande och pedagogiskt ineffektiva. I de skolor vi ritar, bygger och driver finns det därför inga korridorer och heller inga traditionella klassrum utan rum av varierande storlek och karaktär eftersom alla lär på olika sätt.

Alla ytor är till för händelser och studier - för stora eller små grupper, eller enskilt arbete. Och de är utformade för att passa olika människors behov. Det är mitt bidrag till en personligt utformad utbildning.

Kenneth Gärdestad, Chefs­arkitekt på Kunskapsskolan

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.