Välj Skola

Medarbetare

Björn Nyman

"Individen i centrum" är den ledstjärna som jag haft ända sedan jag började arbeta i Kunskapsskolan år 2001. Under åren har Kunskapsskolans arbetssätt med en personligt utformad utbildning utvecklats och förfinats men alla resurser har alltid utgått från eleverna - begreppet "individen i centrum" består och är i Kunskapsskolan inte bara ett begrepp, utan något som verkligen har ett innehåll.

Sedan juni 2010 är jag rektor för Kunskapsskolan Borås - en skola med visionen att ge nästa generation de bästa förutsättningarna att anta dagens utmaningar och forma morgondagens samhälle. På min skola för vi en levande pedagogisk dialog och vi drivs alla av utveckling. Utveckling för både elev och medarbetare. Vi drivs också av tanken att vi når längre tillsammans och elever tränas i att samarbeta och alla lärare samarbetar i olika arbetslag. Vi tror att alla kan och vill lyckas. Därför är vi måna om att ha en positiv atmosfär och höga förväntningar, i alla situationer och sammanhang.

Välkommen till Kunskapsskolan Borås – en skola där vi ser kraften i varje individ!

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.