MENY
Välj Skola

Fruängen

Kunskapsskolan Fruängen är en skola för årskurs 6-9 och vi finns på Ellen Keys gata 2-4.

 • Kunskapsskolans olika undervisningspass

  Nyfiken på vad som skiljer Kunskapsskolan från andra skolor? Här berättar vi om en del - hur de olika undervisningspassen är fungerar. Se filmen här!

  Läs mer
 • Kvalitetsmodell som skapar goda resultat

  I den senaste SIRIS-rapporten från Skolverket har Kunskapsskolans elever höjt sitt meritvärde till 260 poäng och ökat avståndet till rikssnittet. Hur kunskaperna och betygen kvalitetssäkras berättar Christian Wetell som är kvalitetsansvarig för Kunskapsskolans grundskolor mer om här.

  Läs mer
 • Framtidsperspektiv på avfall för Kunskapsskolan Fruängen

  På Kunskapsskolan Fruängen har elever i årskurs 6 arbetat med tema avfall genom ett ämnesövergripande projekt. Hemkunskapsläraren Jessica Johansson berättar.

  Läs mer
 • Nytt på schemat: Kunskapsskolans elever kodar sig in i framtiden

  Från och med höstterminen 2017 kommer elever i årskurs 5 och 8 på Kunskapsskolan att få kodning på schemat och därmed lära sig att programmera.

  Läs mer
 • Nytt på Kunskapsporten i höst

  Kunskapsskolans elever arbetar dagligen med Kunskapsporten där de flesta av skolans läromedel finns samlade.

  Läs mer

Kunskapsskolan Fruängen är en skola för elever i årskurs 6-9.

Vi lockar fram det bästa hos varje elev. Elever lär på olika sätt och i olika takt. Därför erbjuder vi en utbildning som är personligt utformad. Hos oss arbetar du mot egna personliga mål med ambitionen att nå höga slutbetyg i 9:an. Du har en personlig handledare som ger stöd och följer upp hur det går och försöker locka dig att tänja dina gränser. Vårt arbetssätt skapar god stämning mellan lärare och elever, en trygg miljö och en lust att lära. Det leder i sin tur till goda studieresultat.

Om att byta till oss

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst.

Läs mer

Sofia, årskurs 9

“Jag har lärt mig att ta egna beslut och jobba självständigt, vilket jag har mycket nytta av nu när jag går i gymnasiet.”

Elisabet Hjelm, Rektor

Läs mer

För elever

På sidan För elever finns praktisk information som t ex
- Sjukanmälan
- Ledighetsansökan
- Likabehandlingsplan

Läs mer

Rutiner för klagomålshantering

Enligt 4 kap 8 § i Skollagen ska det finnas skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen vid skolan.

Läs mer om Kunskapsskolans rutiner här.

Telefon: 08-506 916 30

Ellen Keys Gata 2-4
129 52 Hägersten
Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.