MENY
Välj Skola

Medarbetare

Thomas Moberg

Hej!

Jag som är rektor på Kunskapsskolan heter Thomas Moberg och är 45 år. Jag är född och uppvuxen i Gävle där jag fortfarande bor tillsammans med min fru och våra två barn. På fritiden är det mest familjen och idrott som gäller. Jag har själv spelat ishockey på elitnivå och är nu ungdomstränare i Brynäs. Har också fram till i år tränat ungdomar i Gefle IF fotboll.

I hela mitt liv har jag arbetat med barn och ungdomar på något sätt. Jag utbildade mig tidigt till lärare och har arbetat på Andersbergsskolan och Sörbyskolan, främst med barn med särskilda behov. Efter nästan tio år som lärare bytte jag bana och började arbeta åt polisen i Gävle som specialist på barn som blivit utsatta för brott. Efter sex år inom polisen sökte jag mig tillbaka till skolvärlden. Närmast kommer jag från ett jobb som biträdande rektor på Sjöängsskolan i Gävle.

Den utmaning som jag nu ställs inför känns verkligen inspirerande och rolig. Att få leda Kunskapsskolan Gävle in i framtiden. Detta är naturligtvis inget jag gör ensam, det är viktigt att vi alla arbetar tillsammans för en fortsatt trivsam, trygg skola med hög måluppfyllelse!

Väl mött,
Thomas Moberg

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.