Kunskapsskolan Helsingborg

Kunskapsskolan Helsingborg är en skola för barn i årskurs 6-9 och vi finns på Bergaliden 15. Våra lokaler är nyrenoverade och anpassade för att passa Kunskapsskolans arbetssätt.

Vårt arbetssätt - en personligt utformad utbildning - innebär att eleverna arbetar mot sina egna mål med ambitionen att nå höga slutbetyg i 9:an, i sin egen takt och med möjlighet att lägga mer tid på det de tycker är svårt och mindre på det som är lätt. De får stöd, uppföljning och kontroll av en personlig handledare, som hela tiden försöker locka eleven att tänja på sina gränser och lära sig mer än vad han eller hon trodde var möjligt. På skolan har vi en god stämning mellan lärare och elever och bra och täta relationer med våra elevers föräldrar.

Till vår stora glädje kan vi se att våra elever presterar bra och är mycket studiemotiverade. Våren 2014 gick våra 9:or på Kunskapsskolan Helsingborg ut med 237,1 poäng i meritvärde i genomsnitt (betygspoäng för att gå vidare till gymnasiet) och andelen gymnasiebehöriga var 93%.

Läs mer om vårt arbetssätt

För ytterligare information, kontakta

Joakim Andersson

Informationsmöte

Vi berättar mer om vår skola och vårt arbetssätt.
Välkommen!

Torsdag 22 jan kl. 18.30

Snabbfakta

• Kunskapsskolan Helsingborg startade hösten 2006.
  • Skolan är avgiftsfri och öppen för alla elever.
  • Kunskapsskolan Helsingborg har cirka 440 elever och omfattar skolår 6-9.
  • Antagningen görs efter ködatum. Syskonförtur tillämpas.

December 2014

Artikel på SVT.se