Välj Skola

Medarbetare

Per Algback

Mitt namn är Per Algback och jag är rektor på skolan sedan augusti 2016. Jag kommer närmast från en rektorstjänst på Kunskapsskolan Lund, där jag arbetade i sju år och dessförinnan var jag skolledare på vår skola i Trelleborg.

Jag inledde dock min anställning inom Kunskapsskolan på Landskronaskolan, där jag var lärare under fyra år. Det känns väldigt bra att vara tillbaka på Landskronas bästa skola, nu i en ny roll.

Hos oss möts eleverna av en trygg skola med ordning och reda, samtidigt som det finns en härlig värme och relation mellan elever och vuxna. Det är bitar som jag tycker är centrala i en lärande miljö. Som elev måste du trivas för att kunna prestera, men samtidigt måste du mötas av höga förväntningar från vuxenvärlden.

Jag trivs väldigt bra med Kunskapsskolans arbetssätt som ger varje elev möjlighet att kunna utvecklas i sin egen takt. Att vi även har en välutvecklad idé kring personlig handledning och stöd för varje elev bidrar till hög trivsel och goda studieresultat.

Varmt välkommen till vår fina skola! Kom gärna in på en fika i vårt café eller ring för ett personligt möte.

Per Algback

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.