MENY
Välj Skola

Medarbetare

Henrik Svärd

"Individen i centrum" är den ledstjärna som jag haft ända sedan jag började arbeta i Kunskapsskolan år 2004. Under åren har Kunskapsskolans koncept utvecklats och förfinats men alla resurser har alltid utgått från eleverna - begreppet "individen i centrum" består och är i Kunskapsskolan inte bara ett begrepp, utan något som verkligen har ett innehåll.

Under mina år på Kunskapsskolan har jag arbetat åtta år som Ma/NO-lärare inom Kunskapsskolan. Jag började på Kunskapsskolan Lund varefter jag var med och startade Kunskapsskolan Helsingborg 2006 för att därefter vara med vid uppstarten av Kunskapsskolan Katrineholm 2012.

Jag har varit skolledare sedan 2013. Sedan januari 2017 är jag rektor för Kunskapsskolan Linköping - en skola med visionen att varje elev genom en personligt utformad utbildning mot tydliga kunskapsmål lockas att tänja sina gränser och lära sig mer än vad han eller hon trodde var möjligt.

Välkommen till Kunskapsskolan Linköping!
Henrik Svärd
Rektor

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.