Välj Skola

Medarbetare

Charlotta Björklund

Jag heter Charlotta Björklund och är sedan augusti 2016 rektor på Kunskapsskolan Lund.

Jag har återvänt till Kunskapsskolan efter ett par år som rektor i kommunala skolor. Jag var med och startade Kunskapsskolan Helsingborg år 2006. Där arbetade jag som lärare i svenska och so-ämnena. Dessutom var jag personlig handledare, ämnesansvarig, basgruppshandledare och arbetslagsledare. De sista åren arbetade jag som biträdande rektor på Kunskapsskolan i Helsingborg. Innan jag började på Kunskapsskolan arbetade jag som lärare i den kommunala skolan i 8 år.

Det som fått mig att återvända till Kunskapsskolan är att varje elev får en personligt utformad utbildning och kan utvecklas i sin egen takt. Vi ser alla elever som de unika individer de är. Olikheter berikar och här har alla en plats. Jag vill att alla elever lämnar skolan med känslan av att ha lyckats. Vårt arbetssätt med personlig handledning gör detta möjligt.

När jag hade arbetat på Kunskapsskolan bara ett par dagar slogs jag av det som också är utmärkande för Kunskapsskolan: Den familjära stämningen som råder bland både elever och personal. Det gör att jag tycker det är fantastiskt att gå till jobbet varje dag.

Varmt välkommen till oss!

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.