MENY
Välj Skola

Byta till oss

En elev kan i princip byta skola när som helst

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst.

Till Kunskapskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan.

När du har fått ett antagningsbesked med posten har du en dryg vecka på dig att tacka ja till platsen. Tackar du nej, eller inte svarar innan sista svarsdatum, går erbjudandet om en plats vidare till nästa person i kö.

I vissa kommuner krävs också att skolvalet registreras via kommunens hemsida. Elever folkbokförda i dessa kommuner måste alltså både anmäla sig i Kunskapsskolans kösystem  och hos kommunen:

Täby kommun, www.taby.se

Österåker kommun, http://www.osteraker.se

Nacka kommun, www.nacka.se

Tyresö kommun, www.tyreso.se

Uppsala kommun, https://www.ebarnungdom.uppsala.se/uppsalapub/login.htm

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.