MENY
Välj Skola

Medarbetare

Angelica Åhman

Lärare

Maila

- Varför sökte du dig till kunskapsskolan?
Jag tyckte att konceptet verkade spännande, både för mig som pedagog och för eleverna. Att basgruppen kontinuerligt jobbar med nyhetsbearbetning fångade mitt intresse, liksom att schemat är väldigt flexibelt. Det gör att jag som musiklärare kan anpassa gruppstorleken beroende på vilket moment vi jobbar med.

- Vad är det bästa med att vara lärare?
Det skänker mig stor glädje att få dela med mig av mina kunskaper och att få se individer växa genom och inom mitt ämne. Jag brinner även för ämnesöverskridande undervisning och uppmuntrar mina elever att vara nyfikna på alla ämnen. Man vet aldrig var man hamnar i framtiden och vilka kunskaper och färdigheter man kan komma att behöva!

- Vad gör du på fritiden?
Mitt ämne är både mitt yrke och min stora kärlek, vilket innebär att jag musicerar i olika konstellationer även på fritiden. Jag njuter även av god mat och har ett gediget filmintresse. När jag känner ett behov av att röra på mig dansar jag gärna. Just nu dansar jag i huvudsak salsa och balett.


Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.