MENY
Välj Skola

Medarbetare

Fredrik Retelius

Biträdande rektor

Maila

Varför sökte du dig till Kunskapsskolan?

Jag sökte mig till Kunskapsskolan för att Kunskapsskolans koncept med den täta elevkontakten är unikt i skolsverige idag. Att få spendera så pass mycket tid med eleverna som vi får på Kunskapsskolan är något jag ser fram oerhört mycket emot, och som jag tror kommer skapa en härlig social miljö på skolan! Den starka och tydliga målfokusen är även det något jag tror starkt på. Tydligheten med vad som krävs av eleverna i de olika ämnena tror jag underlättar för såväl lärare som elever.

Vad är det bästa med att vara lärare?

Det bästa med att vara lärare är såklart att man får arbeta med ungdomar, vilket är det roligaste som finns! Att vi dessutom är otroligt viktiga för deras framtid är något som är väldigt stimulerande och gör jobbet till det viktigaste som finns idag.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Min fritid genomsyras av ett stort idrottsintresse, där fotboll är min stora religion! Jag gillar även att resa och upptäcka nya platser här i världen. Jag försöker komma utomlands åtminstone ett par gånger varje år. Jag har även ett stort allmänt intresse för matematik och naturvetenskap och försöker så gott jag kan följa den enorma utvecklingen som sker inom de här underbara områdena! När jag inte sysslar med något av detta så är min familj och mina vänner de jag helst ägnar min tid åt.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.