MENY
Välj Skola

Tumba

Kunskapsskolan Tumba är en skola för årskurs 6-9 och vi finns på Hans Stahles väg 17.

 • Ny satsning för bestående matematikkunskaper

  Vilka kunskaper i matematik tar eleverna med sig från grundskola till gymnasiet? En studie som forskningsinstitutet Ifous nu genomfört tillsammans med Kunskapsskolan och fyra andra skolaktörer visar hur elevernas kunskaper blir bestående.

  Läs mer
 • Kunskapsskolan nominerad till Guldtrappan 2017

  Kunskapsskolan är en av tio skolhuvudmän som är nominerad till Guldtrappan 2017. En utmärkelse som lyfter fram de som arbetar långsiktigt med digitalt lärande i skolan.

  Läs mer
 • En inblick i den amerikanska skolkulturen

  En av Kunskapsskolan Tumbas lärare deltar i Teacher Exchange Program. Här berättar han kort om sin resa.

  Läs mer
 • Sockersmart undervisning för "generation socker"

  De små godispåsarna från 70-talet har förvandlats till godishinkar 2016. Hur får vi barn och ungdomar att bli sockersmarta? Kunskapsskolan Tumba tog in hälsopedagogen Susanna Almström för ett kunskap- och inspirationspass.

  Läs mer
 • Hur går det för Kunskapsskolan?

  I Kunskapsskolan arbetar vi med tydliga målsättningar och regelbundna uppföljningar för våra elever. Det gör vi också för Kunskapsskolan på en övergripande nivå där vi följer upp verksamheten ur ett antal perspektiv; studieresultat, nöjdhet och ekonomi.

  Läs mer

Här kommer en hälsning till dig som står i kö till Kunskapsskolan Tumba! Mycket är på gång inför kommande läsår och vi gör satsningar vi gärna vill berätta om:

Stor satsning på meriterade lärare

Till hösten kommer vi att ha tre förstelärare på skolan. Föreslärare är en titel som är införd av regeringen på nationell bas. Det är ett karriärsteg för lärare som visat sig vara särskilt yrkesskickliga. Tre av våra lärare har genomgått den tuffa meriteringen och kommer nu vara med och driva den pedagogiska utvecklingen på skolan.

Förbättring av våra lokaler

Vi har beslutat att investera ca 8 miljoner i våra lokaler. Skolan ska dels fräschas upp i allmänhet men den ska även byggas om så att vi får bättre bild- och slöjdsalar samt fler hemkunskapskök när höstterminen startar. I ombyggnaden ingår också en bättre skolgård med bollplaner och lekytor. Det känns extra roligt att vi kommer att få en ny trevlig utemiljö som kommer att stå färdig under nästa läsår.

Om att byta till oss

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst.

Läs mer

Simon, årskurs 9

“Närheten till lärarna är speciell här och stämningen är jättebra.”

Mary Böhm, Rektor

Läs mer

För elever

På sidan För elever finns praktisk information som t ex
- Sjukanmälan
- Ordningsregler
- Likabehandlingsplan

Läs mer

Telefon: 0733-17 34 45

Hans Stahles väg 17
147 41 Tumba
Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.