Välj Skola

Medarbetare

Mary Böhm

Mitt namn är Mary Böhm och jag är rektor på Kunskapsskolan Tumba sedan 1 oktober 2010.

Jag har en lång erfarenhet av den kommunala skolan. Först som högstadielärare i So, sedan som skolutvecklare och skolledare i Nacka och Danderyd.

Jag är väldigt intresserad av en skola som skapar förutsättningar så att elever utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar och egenskaper. Därför känns Kunskapsskolans koncept både spännande och utmanande. Här finns ett stort engagemang och man arbetar nära eleverna med en kontinuerlig dialog på ett professionellt sätt.

Jag tror att en viktig förutsättning för att lyckas i skolarbetet är att man känner att det finns möjligheter att få utvecklas och få känna glädjen i att göra framsteg och också att övervinna svårigheter. De elever som gått i en Kunskapsskola har, förutom kunskapsmålen, med sig kunskaper om hur de bäst lär sig och hur de organiserar sig på ett effektivt sätt.

Kunskapsskolans personligt utformade utbildning ger våra elever det där lilla extra inför framtiden. Det personliga handledarskapet är en viktig del av vårt arbetssätt och något som skiljer oss från andra skolor. Det är också en av framgångsfaktorerna som ligger till grund för den trivsel och positiva stämning som finns hos både elever och medarbetare inom Kunskapsskolan.

Varmt välkomna att besöka oss på Kunskapsskolan Tumba!

Mary Böhm

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.