Välj Skola

All frånvaro anmäls direkt till Skola24
Webbsida: kunskapsskolan.skola24.se
Det går också bra att ladda ner appen Skola24
Anmäl före klockan 8.00 på morgonen.

Ledighetsansökan

Ladda ned som pdf: Ledighetsansökan

Likabehandlingsplan

Ladda ned som pdf: Likabehandlingsplan

Trivselregler

Ta hand om dig, Ta hand om andra, Ta hand om denna plats.

Lokalanvändning

All rast sker utomhus eller i rastutrymmet på plan 1. All övrig yta är enbart avsedd för arbete. Raster planeras i enligt 10-40-10-regeln, dvs 10 min på förmiddagen, 40 min lunch och 10 min på eftermiddagen.

Förtäring

Caféet är öppet 15-15.30 i matsalen måndag till torsdag. All förtäring sker i matsalen, i rastutrymmet eller utomhus. Energidrycker/godis/läsk/nötter äter vi i skolan. Pga av allergier får nötter inte medföras in i skolans lokaler.

Övrigt

Ytterkläder som jackor och ytterskor förvaras i skåpet hela dagen. Eleverna ansvarar för att använda inneskor.

Loggboken ska vara med under hela dagen. Handledaren signerar dagsplaneringen.

Det är inte tillåtet att lämna skolans område utan godkännande av sin handledare.

Det är inte tillåtet att skojbråka eftersom det är svårt att avgöra om det är på allvar och lätt leder till riktigt bråk.

Regler för användning av mobiltelefon

För att arbeta med Kunskapsskolans lärportal, Kunskapsporten och google drive behöver eleverna en dator på skolan. Elever i år 7-9 får låna en chrome-book att ha under hela sin skoltid på Kunskapsskolan i Tyresö. För detta finns ett särskild låneavtal. Eleverna i år 6 får låna datorer på skolan. Om en elev vill ta med sig en egen dator hemifrån går det bra men i-pads lämnar vi hemma.

Från och med skolstarten 2017 förändrar vi vår mobilpolicy pga att det distraherar så många elever i skolarbetet. Eleverna får därför inte ha med sig mobiltelefonerna under skoltid. Telefonerna ska antingen lämnas hemma eller lämnas till handledarna vid skoldagens start. Telefonerna återlämnas vid skoldagens slut. Skolan tar självklart ansvar för telefonerna under den tid de är inlämnade. Telefonerna kommer att förvaras i låsta skåp i lärarrummet.

Datoranvändning

Se separat dokument kring Kunskapsskolans IT-policy

Konsekvenser

Vid upprepade regelbrott kontaktar handledaren vårdnadshavare
Beslagtagen egendom återfås av rektorn efter skoldagens slut.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.